Σελίδες

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

TIPS ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Δεν είναι δύσκολο να είσαι όμορφη.. Πρέπει απλά να κάνεις τα παρακάτω:

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ
1. Χτένιζε πάντα τα μαλλιά σου πριν τα λούσεις. Με αυτόν τον τρόπο φεύγουν οι κόμποι που έχουν δημιουργηθεί και δεν μπλέκονται περισσότερο μόλις βραχούν.
2. Μη χρησιμοποιείς conditioner σε κάθε λούσιμο, αλλά μόνο 2 φορές την εβδομάδα και μόνο στις άκρες. Πρέπει να το αφήνεις περίπου 2-3 λεπτά πριν το ξεβγάλεις.
3. Εάν χρησιμοποιείς λακ ή τζελ πρέπει να λούζεσαι πάντα μετά. Μην κοιμάσαι ποτέ με προϊόντα styling στα μαλλιά σου.
4. Μία φορά την εβδομάδα κάνε το εξής: την ώρα που σαπουνίζεις τα μαλλιά σου και έχουν κάνει αφρό, πάρε μια χτένα και ξύσε ελαφρά την επιφάνεια του κεφαλιού σου. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι πόροι και απορροφάται το σαπούνι ενδυναμώνοντας τις ρίζες.
5. Πάντα να βάζεις κρέμα ή σιλικόνη πριν χρησιμοποιήσεις σεσουάρ ή σίδερο. Προσοχή: μη βάζεις μόνο στις άκρες.. τα μαλλιά καίγονται παντού!! Απλώς μην βάζεις προϊόν στη ρίζα.
6. Αφού στεγνώσουν τα μαλλιά σου, χρησιμοποίησε ένα spray για λάμψη που δε θέλει ξέβγαλμα και ίσιωσέ τα μετά.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ
1. Πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα υποχρεωτικά: μία το πρωί και μία το βράδυ. Το πρωί πρέπει να χρησιμοποιείς απλά ένα σαπούνι χωρίς απολεπιστικό, ενώ το βράδυ είναι καλό να χρησιμοποιείς ένα σαπούνι με κόκκους για καθημερινή χρήση.
2. Μία φορά την εβδομάδα πρέπει να κάνεις απολέπιση: πλένεις το πρόσωπο σου πρώτα με ζεστό νερό και σαπούνι. Στη συνέχεια βάζεις την απολεπιστική κρέμα στα χέρια σου και αρχίζεις να απολεπίζεις το πρόσωπο σου με κυκλικές κινήσεις. Κάνε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπό σου για τουλάχιστον 2 λεπτά. Στη συνέχεια ξέβγαλε το απολεπιστικό και σκούπισε το πρόσωπό σου "μπατοναριστά", χωρίς δηλαδή να τρίβεις την πετσέτα πάνω σου. Μετά βάλε μια κρέμα προσώπου ακριβώς με τον ίδιο τρόπο: με κυκλικές κινήσεις, κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Φρόντισε οι κινήσεις των χεριών σου να έχουν φορά προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω.
3. Μία φορά το μήνα κάνε μάσκα αργίλου. Ο άργιλος πωλείται στα supermarket και βοηθά πολύ στη σύσφιξη του προσώπου. Βάλε σε όλο σου το πρόσωπο και περίμενε για 15 λεπτά (όχι παραπάνω). Στη συνέχεια ξέπλυνε το πρόσωπό σου και βάλε κρέμα (είναι καλύτερο να το κάνεις αυτό βράδυ γιατί μερικές φορές το πρόσωπο κοκκινίζει).
4. Ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ μην κοιμάσαι χωρίς να έχεις κάνει ντεμακιγιάζ. Τα μαντιλάκια καθαρισμού είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση, αλλά να γνωρίζεις ότι τα μάτια ξεβάφονται πλήρως μόνο με σωστό γαλάκτωμα κατάλληλο για αυτήν την περιοχή.

ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΟΥ
1. Μη βάφεις τα νύχια σου συνέχεια. Τα μανό είναι ιδιαίτερα τοξικά και καταστρέφουν τον κερατοειδή χιτώνα των νυχιών. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά τα νύχια μας κιτρινίζουν. Άφηνε τα νύχια σου "γυμνά" τουλάχιστον για 3-4 μέρες πριν τα ξαναβάψεις.
2. Χρησιμοποίησε προστατευτικά μανό για τα νύχια. Σε αντίθεση με τα μανό βαφής, τα προστατευτικά μανό (και τα σκληρυντικά) περιέχουν ουσίες που ενδυναμώνουν τα νύχια. Είναι ιδανικά για να χρησιμοποιούνται ως βάση κάτω από τα μανό βαφής.
3. Να φοράς πάντα γάντια όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι και κυρίως όταν πλένεις τα πιάτα. Έτσι προστατεύεις τα χέρια σου και τα νύχια σου από τις τοξικές ουσίες των απορρυπαντικών, αλλά και το νερό που μαλακώνει τα νύχια και τα κάνει να σπάνε εύκολα.
4. Η κρέμα χεριών βοηθά ιδιαίτερα τα νύχια, καθώς τα κρατά ενυδατωμένα για πάρα πολύ ώρα χωρίς να μαλακώνει τον κερατοειδή.
5. Μην κάνεις μανικιούρ πάνω από μια φορά στις δύο εβδομάδες. Εξασθενείς τα νύχια σου και ταλαιπωρείς το δέρμα πάνω από τα νύχια.
6. Μη λιμάρεις τα νύχια σου κάθετα, μόνο οριζόντια και στις άκρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου