Σελίδες

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΨΟΥ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ! ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ!

ΒΗΜΑ 1
Το πρώτο βήμα για ένα πετυχημένο μακιγιάζ είναι το καθαρό και ενυδατωμένο πρόσωπο. Επίσης, πρέπει να βάλεις από την αρχή ένα ενυδατικό balm στα χείλη σου, ώστε να έχει επιδράσει μέχρι να τοποθετήσεις το lip gloss ή το κραγιόν σου. 


ΒΗΜΑ 2
Βάλε βάση στο καπάκι των ματιών, κονσίλερ κάτω από τα μάτια και γύρω γύρω από τα ρουθούνια (εκεί όπου τα αγγεία είναι ευαίσθητα και προκαλούν ερυθρότητα).


ΒΗΜΑ 3
Τοποθετούμε το makeup ή την πούδρα μας κατά προτίμηση με ένα μεγάλο πινέλο για να διώξουμε την όποια λάμψη προκαλεί το κονσίλερ και να αφήσουμε ένα ματ αποτέλεσμα. 


ΒΗΜΑ 4
Πρόκειται για το κολπάκι που ονομάζεται "drop cloth". Πώς γίνεται: βάζεις έξτρα πούδρα κάτω από τα μάτια- μέχρι περίπου τη μέση της μύτης σου- ώστε να προλάβεις τις γραμμές που δημιουργούνται σε αυτήν την περιοχή από την κίνηση των ματιών, αλλά και να διορθώσεις τυχόν λάθη που θα κάνεις στο υπόλοιπο makeup (σκόνη σκιάς που θα πέσει, μασκαρα, μαυρίλες κλπ).


ΒΗΜΑ 5
Στα μάτια: Βάλε μια σκιά σε μελιτζανί χρώμα σε όλη την επιφάνεια του καπακιού. Βάλε μικρή ποσότητα σκιάς σε μεγάλο πινέλο και άπλωσέ τη. Βάλε λίγη πούδρα στο σβήσιμο της σκιάς για να δείξει πιο φυσικό. Εάν χρησιμοποιείς σκιά σε σκόνη, μπορείς να προσθέτεις συνεχώς μέχρι να πετύχεις την ένταση που θες. ΠΡΟΣΟΧΗ: ποτέ μην βάζεις ξανά σκιά εάν είναι σε υγρή μορφή.


ΒΗΜΑ 6
Καμπυλώνουμε τις βλεφαρίδες και βάζουμε μάσκαρα πάνω και κάτω. Εάν δεν έχεις το μηχανηματάκι που το κάνει αυτό, χρησιμοποίησε το βουρτσάκι της μάσκαρας: μισόκλεισε τα μάτια σου και κοίτα χαμηλά. Τοποθέτησε το βουρτσάκι στις βλεφαρίδες σου και άρχισε να τις σηκώνεις προς τα πάνω. Κράτησε το για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. 


ΒΗΜΑ 7
Φρύδια: ένα από τα σημαντικότερα σημεία για να δείξει υπέροχο το μακιγιάζ. Βούρτσισε τα με ένα βουρτσάκι προς τα πάνω και έξω. Πάρε ένα μολύβι φρυδιών στην απόχρωση που σου ταιριάζει και κάλυψε όλα τα κενά ή/και σχημάτισε το περίγραμμα τους όπου υπάρχει ατέλεια. Αφού τα βάψεις βούρτσισέ τα ξανά. Εάν τα φρύδια σου είναι ατημέλητα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικό τζελ φρυδιών. Με ένα μεγάλο πινέλο "σβήσε" την εξτρα πούδρα που χρησιμοποίησες στο βήμα 4.


ΒΗΜΑ 8
Ρουζ. Εάν θες να κρατήσεις μονόχρωμο το πρόσωπό σου μη βάλεις καθόλου. Έτσι θα τονίσεις τα μάτια σου. Με το ρουζ, όμως, δίνεις σχήμα στο πρόσωπο και λάμψη. Βάλε ένα ρουζ σε ροζ απόχρωση με ένα μεγάλο πινέλο στα μήλα. Αφού το απλώσεις καλά, ρούφα τα μαγουλά σου και πέρασε με το πινέλο τα κόκαλα που προεξέχουν (μη βάλεις επιπλέον ρουζ στο πινέλο).


ΒΗΜΑ 9
Στο καθημερινό λουκ δεν χρειάζεται να τονίσεις τα χείλη σου πολύ, οπότε προτίμησε ένα απαλό ροζ lip gloss. Λίγη πούδρα από κάτω θα βοηθήσει ώστε να μείνει στη θέση του για αρκετή ώρα. 


ΒΗΜΑ 10
Για να μετατρέψεις το λουκ σου σε πιο βραδινό, βάλε ένα έντονο κραγιόν αντί για lipgloss (το κόκκινο είναι πολύ στη μόδα) και πρόσθεσε ελάχιστο glitter στο εσωτερικό των ματιών. Είσαι έτοιμη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου