Σελίδες

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΕΜΕΙΝΑ ΑΝΕΡΓΗ!

Στην εποχή που διανύουμε είναι κάτι πολύ φυσιολογικό... Μένεις χωρίς δουλειά εκεί που δεν το περιμένεις. Δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το αν είσαι καλή στη δουλειά σου, έχει να κάνει μάλλον με το ότι οι επιχειρήσεις αρχίζουν και κάνουν περικοπές στα πάντα προκειμένου να ορθοποδήσουν. Ωστόσο, εγώ είμαι από εκείνες τις αισιόδοξες που πιστεύουν ότι όποιος είναι καλός δεν χάνεται:

1. Φτιάξε ένα βιογραφικό που να "σκοτώνει". Ψάξε στο ίντερνετ για διάφορα templates και επίλεξε το κατάλληλο για σένα. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, να πεις ψέματα. Απλά οφείλεις να τονίσεις τα θετικά σου σημεία στο έπακρο!! Δεν είναι ώρα για μετριοφροσύνες.

2. Ρίξε τα στάνταρ σου. Οκ, μπορεί να ήσουν διευθύντρια για 3 χρόνια και να έπαιρνες 5.000 € το μήνα, αλλά δε σημαίνει ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν έτσι. Αρχίζεις με κάτι λιγότερο και στη συνέχεια φτάνεις πάλι εκεί που ήσουν εφόσον το αξίζεις.

3. Κοίτα τις αγγελίες καθημερινά. Τα "kariera" και "aggeliopolis" ανανεώνονται καθημερινά με χιλιάδες αγγελίες για εύρεση εργασίας. Στο πρώτο μάλιστα μπορείς να καταχωρήσεις το βιογραφικό σου και να επικοινωνήσουν μαζί σου για τις αγγελίες που σου ταιριάζουν.

4. Αγόρασε τώρα ρούχα κατάλληλα για συνέντευξη! Όχι, δε χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία. Αλλά όταν θα σε φωνάξουν για να δουν αν θα σε επιλέξουν τελικά, φόρεσε εκτός από το πλατύ σου χαμόγελο, και ένα υπέροχο κοστούμι. Έτσι, θα δείχνεις γυναίκα καριέρας και σοβαρή για αυτό που θες να κάνεις.

5. Ρώτα φίλους και γνωστούς μήπως έχουν ακούσει για κάποια δουλειά. Μη ντρέπεσαι ή θεωρείς ότι σου κάνουν χάρη. Στις εποχές που ζούμε κανείς δεν κάνει χάρη σε κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου