Σελίδες

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΦΟΒΑΜΑΙ.. ΦΟΒΑΜΑΙ....

Όλοι έχουμε φόβους... οκ.... είναι αποδεκτό. Το ξέρεις, όμως, ότι κάποιες φορές γίνεσαι τελείως παράλογη! Χαλάς τη διάθεσή σου -και μάλλον όχι μόνο τη δική σου- και δε σε βγάζει και πουθενά.. Ιδού οι πιο συνηθισμένες φοβίες:

    1. Φοβάσαι τις κατσαρίδες. Είσαι στο μπάνιο. Βγάζεις τα φρύδια σου, όταν μέσα από τον καθρέφτη βλέπεις κάτι μαύρο στον τοίχο. Γυρίζεις το κεφάλι, πλησιάζεις και...... αρχίζεις να ουρλιάζεις, τρέχοντας στο Θανάση, ψελλίζοντας κουβέντες που δε βγάζουν νόημα. Σοβαρά τώρα.... ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ. Είναι 170 εκατοστά πιο μικρή από σένα και 60 κιλά ελαφρύτερη..... Είναι γελοίο.. Παραδέξου το.
    2. Φοβάσαι τα αεροπλάνα. Έχεις χάσει εκατομμύρια ταξίδια στο εξωτερικό. Έχεις βασανιστεί ώρες επί ωρών σε αυτοκίνητα, ΚΤΕΛ, τρένα για να πας στη Θεσσαλονίκη. Παίρνεις 80 τηλέφωνα τον καημένο το Θανάση που έχει πάει για επαγγελματικό ταξίδι στην Ιταλία για να δεις αν προσγειώθηκε. Και έρχομαι να σου πω κάτι που το έχεις σίγουρα χιλιοακούσει: τα αεροπλάνα είναι το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο ever!!! Επειδή έπεσε ένα στο Περού πριν δυο χρόνια δε σημαίνει κάτι. Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά στους δρόμους από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Ξεπέρνα το τώρα..Στο κάτω κάτω θα ήθελες πολύ να είσαι στην Ιταλία ΜΕ το Θανάση..
    3. Φοβάσαι τα ύψη: Αυτή η φράση έχει γίνει πια καραμέλα. Προφανώς, αν ανέβεις στον 10ο όροφο μιας πολυκατοικίας, πας στην άκρη- που δεν έχει κάγκελα- και κοιτάς κάτω θα νιώσεις μια ζαλούρα... Ευχαριστώ πολύ. Η υψοφοβία είναι συναισθηματική ασθένεια. Εάν έχεις υψοφοβία δεν αντέχεις στην ιδέα ότι βρίσκεσαι πολύ ψηλά από το έδαφος. Εάν για παράδειγμα είσαι στον 5ο όροφο μες στο διαμέρισμά σου, δε νιώθεις καλά. Οπότε την επόμενη φορά που θα είσαι στην άκρη του γκρεμού και ζαλιστείς μην πεις ότι έχεις υψοφοβία.. Τίποτα δεν έχεις. 
    4. Φοβάσαι τους κλειστούς χώρους: η γνωστή κλειστοφοβία. Δεν μπαίνεις στο ασανσέρ, στο πατάρι, στο μικρό WC κλπ κλπ. Αυτή τη φοβία πρέπει να την καταπολεμήσεις με ομοιοπαθητική: Μπες στο ασανσέρ και ανέβα μόνο ένα όροφο. Ή μπες και μην πατήσεις όροφο για λίγο. Προσπάθησε να μένεις για λίγο σε συνθήκες κλειστού χώρου. Οι ειδικοί λένε ότι εφόσον δεν έχεις παθολογία μπορείς να το ξεπεράσεις. 
    5. Φοβάσαι τα σκυλιά: πιθανώς τα φοβάσαι γιατί όταν ήσουν μικρή και έτρεχες προς ένα σκυλάκι γεμάτη χαρά, σε κρατάγανε και σου λέγανε "μη το πλησιάζεις.. θα σε δαγκώσει". Στην ουσία ήθελαν να σου πουν "μη το πλησιάζεις.. είναι γεμάτο μικρόβια και εσύ βάζεις τα χέρια σου στο στόμα", αλλά τότε δε θα τους άκουγες... Οπότε σου έμεινε το ψυχολογικό ανακλαστικό βίωμα να το 'χεις να το χαίρεσαι... ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ. Είναι απαράδεκτο να φοβάσαι τα πιο γλυκά πλασματάκια στον κόσμο. 
    6. Φοβάσαι το αίμα.  Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος είναι σχεδιασμένος να μην αποδέχεται το αίμα ως θέαμα. Το αίμα πρέπει να βρίσκεται στις φλέβες μας και όχι να τρέχει από δω κι από κει. Κατανόησε, όμως, ότι το αίμα, όπως και το σάλιο, ο ιδρώτας κλπ, είναι υγρά του ανθρώπου.... Τι φοβάσαι δλδ ακριβώς? Είναι σαν να φοβάσαι μια ιδρωμένη μασχάλη.....!!!!!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου